Administracja :: WPiA Uniwersytet Łódzki :: forum Administracji UŁ
10.09.2010, 07:05:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do REJESTRACJI na forum!! Tylko zarejestrowani użytkownicy mają dostęp i widzą wszystkie działy!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 7
  Drukuj  
Autor Wątek: Logowanie na UŁ  (Przeczytany 6928 razy)
Marcysia47
Pierwszoklasista
**

« Odpowiedz #15 : 04.06.2008, 19:28:53 »

mi chodzi o to właśnie czy nie będzie problemów z tym,że nie wpiszemy tej daty itd do 10 lipca,czy przez to przypadkiem nie zakwalifikujemy się dalej ...
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« Odpowiedz #16 : 04.06.2008, 19:30:02 »

Jeśli zaś chodzi o legitymacje to juz teraz mogę powiedzieć, ze prawdopodobnie kwestia tego, ze bedziemy musieli je zwrócić jest przesądzona i nic nie da sie z tym juz zrobić niestety grymas Takie rzeczy są bowiem jak sie dowiedziałam regulowane rozporządzeniem ministra nauki i szkolnictwa wyższego - ze jak kończy się studia to trzeba zdac legitymację i tyle. Pozostaje nam więc użyć studenckiego sprytu i nieco pokombinowac w tej kwestii chyba  Mrugnięcie
Nemesis
Moderatorzy
Magister

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #17 : 04.06.2008, 19:40:59 »

Od razu możecie iść do 03, bo mi w dziekanacie babka niewiele umiała powiedzieć

www.nem.yoyo.pl - moja mała galeria
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« Odpowiedz #18 : 04.06.2008, 19:54:09 »

Tak, tak wiem Błazejku, ale i tak dzięki Uśmiech
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« Odpowiedz #19 : 05.06.2008, 23:54:16 »

Otóż Moi Drodzy po dość długiej dziś rozmowie z Panią w Dziekanacie dowiedziałam się, iż kwesia tego, ze przy owej rejestracji na studia II stopniowe znajduje się miejsce na wpisanie numeru dyplomu jest dla nich takze dośc problemowa. Uczelnia bowiem na wydanie dyplomu ma 30 dni od daty uzyskania tytułu magistra bądź licencjata a my przeciez do 10 lipca musimy miec ów numer dyplomu, zeby zarejestrowac sie na studia magisterkie. Postanowiono jednak wybrnąć z tego tak, iż zaraz po naszej obronie wraz z przekazaniem wszelkich formalnosci, ze wszystko zdaliśmy zostanie w jakiś sposob wygenerownany ow numer dyplomu i następnie nam na kartce podany tak abyśmy mogli go do systemu wpisać. Nie wiem w jaki sposob to zostanie uczynione jednak Pani uspokajała mnie, ze ten temat był już dyskutowany w gronie Dziekanskim i w ten sposon postanowiono z tego wybrnąć. Co do zaś legitymacji to jak napisałam we wczorajszej wiadomości niestety bez zadnych wyjątków będziemy je musieli po skończonych studiach oddać, poniewaz wg przepisow powszechnie obowiązującego prawa tracimy na czas wakacji status studenta, czyli legitymacja nam nie przysługuje grymas To nic, ze po wakacjach oddadzą nam prawdopodobnie tą samą a ta jest wazna do konca października, ale coż cieżkie jest zycie studenta ...
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« Odpowiedz #20 : 06.06.2008, 00:00:08 »

Mam jeszcze pytanie czy jest tu ktoś z forumowiczów, który ma wyznaczoną datę obrony na 9 lipca? Termin taki ponoć został do dziekanatu zgłoszony a okazuje się, ze nie może byc to w przedzien owej magicznej dla nas daty jaką jest 10 lipca, bo Panie nie zdązą wszystkiego przygotowac i może byc problem z ta rejestracja wtedy grymas Niech te osoby wiec, którym wyznaczono datę egzaminu licencjackiego na 9 lipca zainterweniują w Katedze (choć z urzedu to tez z pewnością uczynią) o natychmiastowa zmianę tego terminu!
kasiolek86
Przedszkolak
*

« Odpowiedz #21 : 06.06.2008, 13:43:35 »

Skoro sa tacy madrzy, to niech przedluza okres rejestrecji do 20 lipca i po klopocie, a nie jak zawsze w ostataniej chwili dowiadyjemy sie tak waznych rzeczy, gdy juz terminy sa ustalone. Przypominam, ze sesja w tym roku jest cholernie ciezka, wiec mogliby to wziac pod uwage!!!! Skoro wiedzieli, ze taki jest wymog, to dlaczego nie poinformowali nas o tym wczesniej??? Organizacja na naszym wydziale w zwiazku z licencjatem jest godna pozazdroszczenia. Moze wiec bez sensu bylo dzielnie tego kierunku na 2?
Carnage
Administrator
Student

« Odpowiedz #22 : 08.06.2008, 23:28:35 »

To, że kierunek jest podzielony na 2 to jest ustawowy wymóg i każdy jest tak dzielony z drobnymi wyjątkami.

Co do dyplomu to ludzie nie panikujcie. Co to nas obchodzi czy będą dyplomy czy nie, to jest w ich interesie żebyśmy się zarejestrowali, bo jak się nie da to nikt nie pójdzie na magisterskie Język
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« Odpowiedz #23 : 10.06.2008, 19:16:12 »

Moi Drodzy mam dla Was kolejną porcję b. ważnych wiadomości, ponieważ wczoraj zostałam wezwana na rozmowę do Pani prodziekan Liszewskiej odnośnie tej nieszczęsnej rejestracji na studia II stopniowe. Po pierwsze więc termin owej rejestracji został wydłużony do 14 lipca, czyli osoby które miały wyznaczony termin egzaminu licencjackiego na 9 lipca niech już nie drżą Uśmiech Po drugie zaś i chyba dla nas najwazniejsze, okazało się, iż kwestia tego numeru dyplomu jest tak problemowa, iż władze naszego Wydziału musiały udac się z tym do Rektoratu i przedyskutować ten mankament. Efekt tych rozmów jest taki, iż wygenerwanie owego numeru dyplomu przed jego uzyskaniem nie jest wcale takie proste (jeśli nie zupełnie niemożliwe), wiec wszyscy zobowiązani jesteśmy wpisać w owym polu na numer dyplomu cyfry 0500, bowiem są to pierwsze znaki kazdego dyplomu, jaki dostaje absolwent UŁ. Nie musze Wam chyba podkreslać jak wazna jest to informacja, wiec proszę uważnie przeczytajcie wszystko to o czym tutaj napisałam i dopilnujcie wszystkich waznych kwestii. O wszystkim powyzej poinfomuję takze na piątkowym egzaminie z postępowania administracyjnego tak aby ta informacja dotarła do możliwie kazdego studenta III roku, jednakże po przeczytaniu tej wiadmości informujcie jak najszerszą liczbę swoich znajomych o tych ustaleniach. Z góry dziękuję Wam za pomoc i jeśli macie jeszcze jakiekolwiek pytania to kontaktujcie się ze mną a ja w miarę swoich możliwości jak doskonale juz wiecie postraram się równiez pomoc Uśmiech Pozdrawiam
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« Odpowiedz #24 : 10.06.2008, 19:45:08 »

Apeluję takze do osob, które zdały już wszystkie egzaminy oraz uzyskały niezbędne wpisy do zaliczenia III roku, aby udały się dziekanatu w celu dopełnienie niezbędnych formalności przez Panie tam pracujące. O apel ten prosiła mnie bowiem Pani z naszego Dziekanatu, ponieważ jak podkreslała kazde "załatwienie" studenta zajmuje jej w takim wypadku ok 20 min (trzeba m.in wyliczyć średnią z całego toku studiów itp...), takze jak po 2o czerwca zwali się mnóstwo osob domyślacie się, ze moze to oznaczac pewne komplikacje o kolejkach juz nie wspominając grymas. Takze prosiłabym bardzo osoby, które mają już wszystko zaliczone a nie dopełniły jeszcze tego obowiązku o jak najszybsze odwiedzenie dziekanatu (codziennie z wyjątkiem srody w godz. 8.30-13).
Przypominam jeszcze o wypełnianiu kart obiegowych a w zasadzie zbieraniu pieczątek Uśmiech Miejcie na uwadze bowiem fakt, iz większość jednostek tam widniejących przyjmuje tylko w godz. 9-14 grymas Odnośnie owych kart obiegowych mam jeszcze informację, iż osoby , które nie mieszkają w akademiku zobowiązane są pobrac pieczątkę z Działu Spraw Bytowych Studentów na Lumumbowie (w miejscu kierownika Domu Studeckiego), co równiez jest kolejnym utrudnieniem, ale juz bez komentarza prosze ...
natalia
Maturzysta

« Odpowiedz #25 : 10.06.2008, 20:49:57 »

Asia jak zawsze mysli o wszystkim Uśmiech
garbus
Przedszkolak
*

« Odpowiedz #26 : 11.06.2008, 09:10:35 »

A jak wyglada procedura w przypadku osob ktore nie skoncza sesji do tego 14ego z powodu ewentualnych niezdanych egzaminow czy nieobronionej/niesporzadzonej pracy licencjackiej? Szok  Język
Malach
Moderator Globalny
Maturzysta

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #27 : 11.06.2008, 09:36:30 »

Bardzo dobre pytanie, wie ktoś może? Uśmiech

Oceny gier - Krótko, obiektywnie i na temat. Gier komputerowych oczywiście. A gry oceniasz sam! Uśmiech
Nemesis
Moderatorzy
Magister

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #28 : 11.06.2008, 09:48:07 »

Pytanie jest świetne, bo teoretycznie to takie osoby nie miałyby prawa w tym roku już się dostać na uzupełniające. Jest jeszcze możliwość pisania tego egzaminu umożliwiającego studiowanie na uzupełniających. On jest bodajże 21 czy 25 lipca jednak (test 50 pytań z trzech lat, przekrojowy) Ale praktycznie ten egzamin też jest dla osób które ukończyły pozytywnie 3 lata studiowania (czyli np. ludzie z wshe) Oj trzeba się dowiedzieć jak to będzie, bo przecież na pewno się znajdą takie osoby, którym coś teraz się nie powiedzie...
« Ostatnia zmiana: 11.06.2008, 13:43:02 wysłane przez Nemesis » Zapisane

www.nem.yoyo.pl - moja mała galeria
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« Odpowiedz #29 : 11.06.2008, 13:36:32 »

Hmm, a mnie się wydaje, ze odpowiedź jest całkiem prosta albowiem jeśli ktoś juz na dzień dzisiejszy wie, ze nie wyrobi sie do 14 teraz lipca lub tez z innych powodów dotrzymanie tej daty nie będzie u niego możliwe to jak już zostało tu zauwazone dla wszystkich innych studentów przewidziany jest egzamin wstępny na dzienne studia II stopnia, który będzie 21 lipca i wtedy rejestracja dla tych osob zostania przedłużona. Ponadto nie zapominajcie, ze studia II stopnia na naszym kierunku będą tez funkcjonowac w systemie zaocznym a tam rekrutacja trwa nawet jeszcze w październiku ...
Natomiast poki co nie panikujcie az tak bardzo, bo wydaje mi sie, ze w tym semestrze mamy wyjątkowo przychylnych wykładowców i naprawde moim zdaniem jeśli tylko sie postaracie to dotrzymanie tego terminu 14 lipca jest jak najbardziej realne do osiągnięcia i mam nadzieję, ze spotkamy się prawie w niezmienionym składzie juz w październiku Uśmiech
Strony: 1 [2] 3 4 ... 7
  Drukuj  

Skocz do: