Administracja :: WPiA Uniwersytet Łódzki :: forum Administracji UŁ
06.09.2010, 15:45:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do REJESTRACJI na forum!! Tylko zarejestrowani użytkownicy mają dostęp i widzą wszystkie działy!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Składanie dokumentów na studia II stopnia  (Przeczytany 3060 razy)
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« : 19.07.2008, 14:05:21 »

Witam Kochani!
Mam prośbę do osoby, która być może jest bardziej zorientowana ode mnie w kwestii składania tych nieszczęsnych dokumentów od 1 do 8 sierpnia. Otóż wiecie zapewne, iz dokumentami, które musimy złożyc do owego 8 sierpnia są:
1. zaświadczenie o ukończeniu studiów licencjackich
2. oryginał lub odpis świadectwa maturalnego
3. aktualne zaświadczenie lekarskie
4. ksero dowodu osobistego
Okazało się, iz najbardziej problematycznym dokumentem jest świadectwo maturalne, poniewaz kazdy z nas ma je w dziekanacie w swojej teczce. Dokumenty te nie zostaną bowiem przekazane automatycznie tylko kazdy z nas musi je wczęsniej z dziekanatu odebrać a następnie z powrotem złożyć w ww terminie (bardzo rozsądne, nieprawdaż??!!). Dotarła do mnie informacja (i prosiłabym bardzo kogoś o potwierdzenie, bo przez najbliższe dni nie będzie mnie w Łodzi), iż aby odebrać to świadectwo maturalne z dziekanatu trzeba jednoczęsnie złożyc obiegówkę i tym samym legitymację, co równa się z jej utratą grymas A z wiadomych przyczyn większości z nas zależy na jej posiadaniu przez całe wakacje, bo mieliśmy ją stracić dopiero przy obiorze dyplomu wg wczesniejszych informacji... Dlatego troszkę się sama w tym wszystkim pogubiłam i poprosiłabym może kogoś bardziej zorientowanego o wiecej informacji na ten temat. Dzięki z góry, pozdrawiam gorąco, wakacyjnie Uśmiech
tanka
Gimnazjalista

« Odpowiedz #1 : 19.07.2008, 14:50:05 »

heja, a te nasze teczki z dokumentami zeby odebrac swiadectwo maturalne to w ktorym dziekanacie sa??? czyzyby z obrony znów trafily do naszego dziekanatu ?? ehhh zakrecone to wszystko jest ;/ a zaświadczenie lekarskie to tez ciekawe po co im ;p w ogole to co w tym zaswidczeniu ma byc ?
gryfin55
Pierwszoklasista
**

« Odpowiedz #2 : 19.07.2008, 15:16:27 »

a zaświadczenie lekarskie to tez ciekawe po co im ;p w ogole to co w tym zaswidczeniu ma byc ?

To ma być zwykle zaświadczenie od lekarza rodzinnego, ze nie ma przeciwskazań do studiowania

A co do dokumentów, to wiem tyle ze dostajemy je wszystkie wraz z indeksem w pokoju 03  podczas odbioru  dyplomu. Nie mam pojecia czy mozna je wczesniej odebrać bez dyplomu.
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« Odpowiedz #3 : 20.07.2008, 16:34:59 »

Właśnie chodzi o to, ze nie tyle co można, lecz TRZEBA odrebrać wcześniej świadectwo maturalne z dziekanatu lub pokoju 03 (nie wiem dokładnie z którego), aby do 8 sierpnia donieśc je z powrotem na Wydział wraz z pozostałymi dokumentami jakie wymienione są jako wymagane na studia II stopnia. Wiem, ze to mega bezsensowne i nielogiczne, jednak pamiętajcie o tym, zeby potem z powodu pewnych niedopatrzeń nie było niepotrzebnych problemów.
Asiula
Starosta III roku
Magister
*

« Odpowiedz #4 : 20.07.2008, 16:37:31 »

Aaa i jeszcze zapomniałam napisać, ze jednymi z tych wymaganych rzeczy, które trzeba donieść do 8 sierpnia są także 3 zdjęcia w formacie takim jak do legitymacji (a nie do dyplomu!!!), ponieważ będziemy mieć nowe indeksy.
Kasia Zakrzewska
Pierwszoklasista
**

« Odpowiedz #5 : 20.07.2008, 20:34:59 »

Co prawda nie wiem jak to jest ze świadectwem maturalnym jako że jego odpis posiadam w domu ale w pokoju 3 pytałam jak można odzyskać świadectwo ukończenia liceum które też jest wymienione jako jeden z dokumentów, który musimy złożyć. Pani powiedziała, że to świadectwo ukończenia liceum otrzymamy we wrześniu razem z dyplomem i dopiero wtedy złożymy je komisji rekrutacyjnej i że komisja o tym wie. To chyba najbardziej logiczne rozwiązanie zważywszy na to że bez dyplomu nie wydadzą nam żadnych dokumentów które "siedzą" w naszych teczkach. Podejrzewam że tak samo jest ze świadectwem maturalnym w przypadku gdy ktoś nie ma odpisu bo np. studiuje dwa kierunki. Myślę że najprościej na wszelki wypadek zadzwonić do pokoju nr 3 i dowiedzieć się z pierwszej ręki.
Ale mam pytanie co do zdjęć: czy poza tym że muszą być w formacie takim jak do dowodu to czy muszą spełniać pozostałe wymagania tzn. np. czy musi być widoczne ucho czy coś w tym stylu. Czy wystarczy zdjęcie takie jak do dyplomu (moje nie spełnia tych pozostałych wymagań) tylko o odpowiednich wymiarach?
Hekate
Licealista

« Odpowiedz #6 : 20.07.2008, 21:58:59 »

Co do zaświadczenia lekarskiego, czy to musi być na tym takim śmiesznym druczku jak kiedyś dawaliśmy? bo ja nie mam druczku żadnego... bez sensu to całe latanie od nowa z dokumentami grymas

Supermassive Black Hole
natalia
Maturzysta

« Odpowiedz #7 : 20.07.2008, 22:31:49 »

zaswiadczenie to tylko musi byc zaznaczone ze jestes zdolna do podjecia studiow Uśmiech
tanka
Gimnazjalista

« Odpowiedz #8 : 21.07.2008, 10:30:44 »

własnie czy ktoś wie juz czy musza byc te wymagania do zdjec do dowodów osobistych? chodzi mi o to ucho widoczne na zdjeciu? bo ja planuje dac takie jak do dyplomu tyle ze w mniejszych wymiarach , mam nadzieje ze przejdzie to ;p
Carnage
Administrator
Student

« Odpowiedz #9 : 21.07.2008, 11:36:17 »

Co Wy wymyslacie - macie dac zwykle zdjecie o konkretnych wymiarach, a nie zadne biometryczne czy inne cuda. Ja np. sam sobie cyknalem cyfrowka i obrobilem w Photoshopie i spoko Uśmiech
Monique
Gimnazjalista

« Odpowiedz #10 : 21.07.2008, 11:55:16 »

Zdjęcie jak do dowodu- w sensie jeśli chodzi o rozmiar, a o ucho się nie martwcie, bo nie musi byc widoczne:) Zaświadczeniem lekarskim też nie należy się marwic, bo chodzi tylko o tą zdolność do podjęcia studiów- żaden druczek nie jest wymagany:) Jeśli chodzi o dokumenty to od 1 do 8 sierpnia mamy dostarczyć:

1. zaświadczenie o ukończeniu studiów stacjonarnych pierwszego stopnia (wydawane w pokoju 3)
2. zaświadczenie lekarskie (fakt ten należy połączyć z koniecznością wyczekiwania w niekończących się kolejkach do lekarza- wrrr)
3. te nieszczęsne;) 3 zdjęcia

Żadnych innych dokumentów NIE musimy dostarczać- pytałyśmy w dziekanacie:)
Jeśli chodzi o legitymacje to zwracamy je w naszym dziekanacie w pokoju 0.12 ale u tej pani po prawej a nie u tej , do której zawsze chodziliśmy i mamy to zrobic przed odebraniem dyplomu (jeden z koniecznych stempelków na obiegówce). Nie martwcie się, co prawda pani w pokoju 3 wprowadza zamęt mówiąc, że legitymacje należy oddac jak najszybciej, ale pani u której ową legitymację się oddaje powiedziała, że oddajemy kiedy chcemy(byle do końca września) bo tak czy inaczej dyplomy będą dopiero we wrześniu. Więc zgodnie z tym co mówią panie w dziekanacie legitymacje oddajemy po zasłużonych wyjazdach wakacyjnych- wykorzystujmy zniżki studenckie:D

yyyyy i tu po tych wszystkich wątpliwościach należałoby powiedzieć kilka słów o "dobrej" organizacji administracji na naszym wydziale... ciekawe co na to Fayol i Weber;)Mrugnięcie

Wola istnienia...
Hekate
Licealista

« Odpowiedz #11 : 22.07.2008, 00:35:17 »

...zapewne się w grobach przewracają Mrugnięcie dzięki za info co do tych dokumentów, przynajmniej darowali nam świadectwa maturalne i szkolne Język zdjęcia obojętnie jakie byle format był właściwy - mnie to samo powiedzieli ;]

Supermassive Black Hole
olcia.sz.
Gimnazjalista

« Odpowiedz #12 : 23.07.2008, 14:51:57 »

ja wczoraj odebrałam dyplom i wszystkie dokumenty Uśmiech w pokoju 3 właśnie:) a wcześniej musiałam dostać ostatni stempelek na obiegówce - w zamian za zwrot legitymacji i potem udałam sie do wspomnianego pokoju 3 gdzie dostałam wszystkie moje AKTA i dyplom Uśmiech
dzi_had
Maturzysta

« Odpowiedz #13 : 23.07.2008, 16:55:41 »

Olcia.Sz. a kiedy miałaś obronę?

'...If I had one day when I didn't have to be all confused... and I didn't have to feel that I was ashamed of everything... If I felt that I belonged someplace...'
Hekate
Licealista

« Odpowiedz #14 : 23.07.2008, 17:20:21 »

No ja nie mogę co sie do cholery dzieje na tym naszym wydziale?! Język ..jednym mówią że dyplomy we wrześniu, innym już wydają, skoro dziekan czy kto tam podpisuje znalazła czas na podpisanie dyplomu dla Olci, to czemu nie przysiądzie do reszty? Chichot

Supermassive Black Hole
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do: