Wiadomo, ze takie szkolenia są drogie. Nawet niekoniecznie z tej branży - ogólnie wszystkie szkolenia to koszt powyżej 100zł. Nie zmienia to jednak faktu, tego czy jest to cena proporcjonalna do zdobytych korzyści.
Przez jeden dzień nie da się tego nauczyć, bo jest to niemożliwe. Jakby po takim jednym kursie każdemu diametralnie się zmieniała siła perswazji i relacje w stosunkach międzyludzkich to ludzie by walili tam drzwiami i oknami. To jest indywidualna kwestia każdego człowieka. W jeden dzień z osoby nieśmiałej nie da się zrobić 'rekina biznesu'

Fakt w firmach bazują na jednodniowych szkoleniach tylko, że takie szkolenie jest co miesiąc i po roku są jakieś efekty.
Zresztą przestudiujcie dokładnie to ogłoszenie NLP - na samym dole w pewnym miejscu jest napisane, że ta 'perswazja z XXII wieku' wymaga solidnej wiedzy, umiejętności itd. itp. więc nawet oni sami stwierdzają, że w 1 dzień to sobie mogą zainteresować ludzi tematem.
Oczywiście jak Ty siedzisz w temacie, przeczytałeś kilka książek i byłeś na kilku kursach to na pewno coś ciekawego stamtąd wyniesiesz, ale osoby nieobeznane w temacie zbytnio nie zyskają.
To jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Mnie jest żal wydać 150zł na takie szkolenie, uważam tak jak wcześniej napisałem, że mądrzej dla osób nieobeznanych z tematem jest kupić sobie książkę.